Algemene instellingen

Om u praktijk zichtbaar te maken in de zoekfunctie van mijndieren.eu is het belangrijk dat u de optie 'Een dierenarts vinden' activeert onder Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Algemeen. Als die instelling geactiveerd is, kunt u kiezen of uw e-mailadres al dan niet publiek getoond wordt. Dat stelt mijndieren.eu in staat om klanten die een dierenarts zoeken via mijndieren.eu rechtstreeks door te verwijzen naar uw dierenartsenpraktijk en om klanten mails te laten sturen.

Onder Instellingen => Praktijkgegevens => Plaatsen => Adressen kunt u  een naam, een telefoonnummer en email adres per locatie geven aan uw adres(sen). Deze wordt dan ook gebruikt in mijndieren.eu . als plaats van de afspraak. Vooral belangrijk is als u meerdere locaties heeft.

Praktijkpagina

Op de pagina Instellingen => Praktijkvoorkeuren => mijndieren.eu geeft u de informatie in die wordt getoond op uw praktijkpagina.

• Algemeen
    • URL - Dit is de URL waarmee u uw praktijkpagina kunt bereiken.
    • Praktijknaam - Dit is de naam van uw praktijk die verschijnt bovenaan op uw praktijkpagina.
    • E-mailadres bestellingen - Indien er gebruik wordt gemaakt van de productbestellingen via mijndieren.eu, kunt u hier een e-mailadres instellen. Er wordt naar dit e-mailadres gestuurd wanneer een klant een bestelling plaatst. Indien u dit vakje leeg laat, zal Fuga de bestellingen naar het publieke e-mailadres van de praktijk sturen.
    • Registratiestop - Via deze optie is het mogelijk om een registratiestop in te stellen op mijndieren.eu. Als u de optie activeert, zal het voor nieuwe klanten niet meer mogelijk zijn om een account aan te maken.
  • Uitnodigen
    • Nieuwe klanten (met een e-mailadres) automatisch uitnodigen - Hiermee kunt u nieuwe klanten, die beschikken over een e-mailadres, automatisch uitnodigen voor mijndieren.eu.
    • Nutsdierbedrijven uitnodigen - Hiermee duidt u aan of u nutsdierbedrijven standaard wilt uitnodigen.
    • Doorverwezen personen uitnodigen - Je kan deze optie uitvinken als je wil vermijden dat je doorverwezen personen (automatisch) uitnodigt voor mijndieren.eu.
    • Praktijk in kopie van mijndieren.eu-uitnodiging - Indien deze optie aangevinkt staat, zal Fuga telkens het publieke e-mailadres van de praktijk in bcc zetten bij een mijndieren.eu-uitnodiging.
  • Website
    • Standaardtaal - De taal die standaard in mijndieren.eu gebruikt zal worden voor uw praktijk.
    • Slagzin - Een zin onder de naam van de praktijk op de mijndieren.eu-pagina.
    • Beschrijving - Hier kunt u een tekst plaatsen die de praktijk voorstelt aan de klant. Die tekst verschijnt bovendien permanent op de mijndieren.eu-hoofdpagina van uw praktijk.
    • Plaats - Hier selecteert u uw locatie(s). Onder Instellingen => Praktijkgegevens => Plaatsen kunt u plaatsen/locaties toevoegen.
    • Vakantieregeling - Hier kunt u in tekstvorm de vakantieregeling neerschrijven, specifiek voor de geselecteerde plaats.
    • Dierenarts van wacht - Hier kunt u in tekstvorm de dierenarts van wacht neerschrijven, specifiek voor de geselecteerde plaats.
    • Extra taal - Het is mogelijk om de inhoud van uw praktijkpagina te voorzien in het Engels en/of Frans.
  • Openingsuren - Hier geeft u de openingsuren van uw praktijk in, met de mogelijkheid om verschillende openingsuren in te geven per locatie. Dit zijn voor alle duidelijkheid niet de momenten waarop u online afspraken aanvaardt.
  • Foto praktijk - Dit is de foto die op elke pagina van mijndieren.eu zal verschijnen, boven de grijze balk met extra info. In png-, gif- of jpeg-formaat zijn en niet groter dan 1MB.
  • Medewerkers - Hiermee kunt u medewerkers toevoegen aan uw hoofdpagina en de publieke agenda van mijndieren.eu. Onder Instellingen => Mijn voorkeuren => Algemeen kunt u per medewerker een pasfoto en biografie toevoegen die getoond worden op de hoofdpagina van mijndieren.eu.
  • Voorkeuren: tonen - Deze voorkeuren bepalen welke data u toont aan uw klanten via mijndieren.eu. Het is aan te raden de instellingen goed te overwegen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u informatie in velden heeft staan die u liever niet toont aan uw klanten. Met de startdatum bepaalt u vanaf wanneer u de consultatiehistoriek wilt tonen, zodat u niet ongerust hoeft te zijn dat u oude data toont aan de klant. Getoonde producten die in mijndieren.eu onder 'Bestellingen' komen, worden hierdoor niet beïnvloed.
  • Voorkeuren: persoon/dier bewerken - Deze voorkeuren bepalen welke data u wilt laten wijzigen door uw klanten of diereneigenaars via mijndieren.eu. Het is aan te raden deze instellingen goed te overwegen. Als u de klant meer toegang verschaft, heeft u zelf minder werk om uw data up-to-date te houden. Bovendien vergaart u op die manier vaak meer informatie over uw klant. Dat wil echter ook zeggen dat de klant zelf zijn data kan aanpassen, wat niet altijd even wenselijk is. Deze instellingen zijn beschikbaar voor personen en dieren.

Biografieën

Dierenartsen met een Fuga-account kunnen een biografie met foto ingeven. Deze instelling is individueel aan te passen onder Instellingen => Mijn voorkeuren => Algemeen. De foto's moeten in .png-, .gif- of .jpeg-formaat zijn en mogen niet groter zijn dan 1MB.

De biografie en foto van de dierenarts worden gebruikt op uw praktijkpagina van mijndieren.eu. Het gaat hier echter enkel over de dierenartsen die u heeft ingesteld onder de praktijkpagina van mijndieren.eu in Fuga. De volgorde blijft ongewijzigd.