U kunt de templates gebruiken naargelang de gespecifieerde bestemming. Zo kunt u bijvoorbeeld geen templates van het consultatie- of dierniveau gebruiken op het klantenniveau.

Templates die u in de praktijk niet (meer) gebruikt kunt u op inactief zetten. Daardoor zullen ze niet meer opduiken bij de kandidaat-templates als u een document wilt aanmaken.

U kunt templates gebruiken om (interne) documenten aan te maken. Dat kunt u vanuit de verschillende fiches (klantenfiche, dierenfiche, consultatiefiche) doen door op het 'Bestand van template maken'-icoon () te klikken in de tab 'Bestanden' van deze fiches. Daarnaast kunt u ook (interne) documenten aanmaken vanuit het Docu center.

Het is eveneens mogelijk om van deze templates voor een aantal klanten tegelijk documenten aan te maken.