U moet eerst en vooral de gegevens van uw labo inbrengen onder Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Labo. Het 'Laatste XYZ aanvraagnummer' is het laatste referentienummer dat u gebruikt heeft op een aanvraag bij het labo XYZ. Dit is een volgnummer dat gebruikt wordt als unieke identificatie van een aanvraag bij XYZ binnen uw praktijk. Op basis van dit referentienummer gebeurt de automatische koppeling van de resultaten met de consultatie.

Welke soort aanvragen ondersteunen de labo's?

LaboOffline aanvragenOnline aanvragenOnline resultaten
AML LabOnline
DGZ

Labo Collard/Synlabdeactivate10.pngdeactivate10.pngdeactivate10.png
Lavetan

Zoolyx
deactivate10.pngdeactivate10.png (1)

(1) = Deze online resultaten worden gepushed: u hoeft niet op de ronde pijl te klikken om ze binnen te halen.

AML

Om de AML interface eenmalig te activeren, moet u geregistreerd zijn bij AML. Dat kan via hun website (http://www.aml-lab.be, in de rechterbovenhoek, naast de BELAC-logo's), waarbij u de optie consultIt moet aanvinken. Daarnaast moet u contact opnemen met AML voor elke medewerker voor wie dat geactiveerd moet worden.

Let op: deze manier wordt niet aangeraden, u kunt beter met AML LabOnline werken (zie hieronder).

AML LabOnline

AML LabOnline zorgt ervoor dat u uw aanvraag elektronisch kunt doet. U hoeft de aanvragen dus niet meer af te drukken op de gele aanvraagformulieren.

Om gebruik te maken van AML LabOnline kunt u een account aanvragen via uw reguliere AML-contactpersoon of inloggen op de AML-website. Indien u nog geen account heeft, kunt u zich registreren volgens het volgende stappenplan:

• Ga naar 'Uw gegevens'
  • Klik op 'Zelf aanpassen'
  • Vink onderdeel 'Ingeschreven op', 'LabOnline' aan

Bruyland

Het is mogelijk om online een laboaanvraag te doen bij labo Bruyland. In een consultatie maakt u op de gebruikelijke manier een aanvraag. In het formulier dat u te zien krijgt, staat er onderaan 'Online aanvraag'. Indien dit vakje aangevinkt is, zal de online procedure gevolgd worden. Indien het vakje niet aangevinkt is, zal de vroegere procedure gevolgd worden (pdf aanmaken en afdrukken op het formulier van Bruyland).

DGZ

Het is mogelijk om uw online laboresultaten van DGZ te laten binnenkomen in Fuga. Om credentials te bekomen stuurt u een mail naar fixit@dgz.be met als onderwerp ‘Aanmaak login Sonetas (BPV export via XML)’. De mail moet onderstaande informatie bevatten:

• Naam
  • Voornaam
  • Ordenummer
  • Associatie
  • Adres (straat, huisnummer en gemeente)
  • E-mailadres

Vervolgens stuurt DGZ uw login en uw wachtwoord naar het e-mailadres dat u in de mail heeft gezet. Deze procedure heeft een doorlooptijd van maximum vijf werkdagen.

Voor een associatie is er één login die elke dierenarts binnen de groep gebruikt, dus het volstaat om één e-mailadres door te geven.

Synlab

Labo Synlab biedt u de mogelijkheid om uw analyseverzoeken online te doen. Dan kunt u de resultaten direct in Fuga opslaan. Belangrijk daarbij zijn de onderstaande punten.

U moet de interface activeren door onder Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Labo => Synlab uw Synlab-gegevens in te geven. Als u nog niet bent geregistreerd bij Synlab, kunt u dit doen op https://mysynlab.synlab.be/nl/connexion. U vindt de code op de Synlab-website onder 'Mijn profiel => Sleutel voor de webservice'.

Velab

Om de Velab interface eenmalig te activeren, moet u eerst uw contactpersoon bij Velab verwittigen dat u de resultaten wilt opvragen vanuit Fuga. Zij doen vervolgens de nodige instellingen voor hun kant.

Zoolyx

Om aanvragen te doen moet u onder Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Labo de optie van 'Online aanvraag' onder Zoolyx aanvinken. Hiermee wordt u aangemeld op de website van Zoolyx als u een aanvraag doet. Let op: de automatische login vervalt na één jaar. U moet zich dan opnieuw aanmelden.

De resultaten komen automatisch toe in het Docu center van Fuga, u hoeft ze dus niet langer met het ronde pijltje op te halen. Maar let op: als u het belangrijk vindt dat u genotificeerd wordt bij het toekrijgen van een labo-onderzoek (resultaten), kunt u de notificiaties van Zoolyx activeren. Hier vindt u de uitleg over hoe u notificaties kunt krijgen via Fuga. Bestanden zullen in dit geval in het Docu center van Fuga komen.

Bekijk hier de videohandleiding.