Stap 1: sluit een contract af met MaDict

Voor de integratie met betaalterminal CCV werken we samen met MaDict die de terminals en support voorzien. Om van deze integratie met CCV gebruik te kunnen maken dient u de volgende gegevens te bezorgen aan MaDict via het e-mailadres mh@madict.be :

* uw e-mail adres

* uw telefoonnummer

* uw BTW nummer

Hierna neemt MaDict contact op met u om het nodige verder in orde te brengen.

CCV zal u vervolgens een API key bezorgen via mail. Wanneer u deze ontvangen hebt dient u MaDict te contacteren.  MaDict zal dan een afspraak maken voor installatie en de nodige informatie bezorgen aan Fuga / Sonetas.

Tip: Vraag tijdens de installatie na wat de terminal ID's van de respectievelijke terminals zijn indien u er meerdere gebruikt die met een specifieke kassa in Fuga geassocieerd moeten worden.

Stap 2: instellingen in Fuga

Na de installatie brengt u ons op de hoogte zodat wij de initiële instellingen in Fuga in orde kunnen maken, vermeld ook de API key en de ID’s (TMS ID) indien er meerdere in gebruik zijn en ook de kassas waarop de terminals worden geïnstalleerd.

U kunt nu onder ‘Instellingen=> Praktijkgegevens=> Boekhouding=> CCV” de kassa’s met de juiste terminals linken. Vink op deze pagina CCV ook aan in het lijstje van de betaalwijzen.

Stap 3: afrekenen in Fuga

Wanneer u gaat afrekenen selecteer dan de betaalwijze 'CCV' in het selectiemenu.

U wordt na het opslaan van de afrekening onmiddellijk doorgestuurd naar de betaalpagina van CCV, waar een overzicht verschijnt met de status van de betaling en een knop om de betaling alsnog af te breken.

Wanneer de betaling voltooid is (geslaagd of gefaald), wordt u teruggestuurd naar het overzicht van de consultatie of verkoop. Indien gefaald, zult u naast het betaalverzoek de optie zien om het nog een keer te proberen. Indien de betaling niet succesvol blijt, zal de factuur als onbetaald blijven staan en kunt u deze achteraf (bv. via Payconiq QR-code op factuur) nog laten betalen. Indien de betaling is geslaagd, wordt de bijhorende factuur automatisch op betaald gezet.

Opgelet: Het is belangrijk dat u de betaalpagina van CCV niet sluit of op ‘vorige’ drukt. Het kan tot 6 minuten duren vooraleer deze pagina terugkeert naar het overzicht van de consultatie/verkoop, bv. in geval van slechte connectie met de terminal.

Indien de betaling nog niet bevestigd is wanneer u terug in het overzicht van de consultatie/verkoop komt, heeft deze de status PENDING. De status wordt automatisch geüpdatet wanneer de betaling voltooid is.

Mogelijke betalingsstatussen:

Succeeded: De betaling is geslaagd.

Failed: De betaling is niet geslaagd, u kunt opnieuw proberen.

Pending: De betaling is nog niet bevestigd, ze wordt verwerkt. De status wordt automatisch geupdated wanneer de betaling voltooid is.

Manual intervention: De betaling kan op dit moment niet bevestigd worden.

Er zijn nu twee opties:

1) ervan uitgaan dat de betaling geslaagd is. U voegt dus geen extra betaling toe (omdat er bv. een bevestiging op de terminal zelf te zien is). Wanneer het probleem met de terminal verholpen is, wordt de status van de betaling automatisch geüpdatet.

2) U voegt een tweede betaling toe en probeert opnieuw (best met een andere betaalmethode gezien er waarschijnlijk iets misloopt met de terminal).

Let wel: indien de eerdere CCV-betaling uiteindelijk toch geslaagd blijkt, komt de factuur in het overzicht van klanten die te veel betaald hebben en kunt u het te veel betaalde bedrag terugstorten. Indien de betaling na verloop van een week nog steeds de status MANUAL INTERVENTION heeft, neemt u best contact op met MaDict, zij kunnen dan manueel de betalingsstatus in orde maken.