Het is mogelijk om de afspraken die u gemaakt heeft in Fuga te exporteren naar een andere agenda. Dit is dus in de richting van de Fuga-agenda naar een andere agenda, en niet omgekeerd. Er zijn twee methodes toegevoegd die u kunt activeren via Instellingen => Mijn voorkeuren => Agenda => Export agenda.

Google Agenda:

Deze optie stuurt de afsspraken van de geselecteerde periode door naar Google Agenda.  Opgelet: afspraken BUITEN de geselecteerde periode zullen niet meer zichtbaar zijn in uw Google Agenda (zowel voorafgaand aan de periode, als volgend na de periode).  Als u voorbije historiek zichtbaar wil houden, selecteer dan een ruime begindatum.

U doet de synchronisatie voor de eerste keer

Om voor het eerst de synchronisatie te doen volgt u de onderstaande stappen.

1. Door de Google Agenda aan te vinken onder Instellingen => Mijn voorkeuren => Agenda => Google Agenda en te bewaren, zal Google Agenda uw toestemming vragen om vanuit Fuga afspraken naar Google Agenda te sturen.

2. Hierbij doorloopt u het toestemmingsproces van Google. Als u deze toestemming geeft, komt u terug in Fuga met de melding 'Google Agenda ingesteld'.

3. Een eerste synchronisatie doet u door op de link 'Google Agenda synchronisatie' te klikken, onder de kalender in Fuga. Dit hoeft u maar één keer te doen. Verdere synchronisatie gebeurt automatisch.

U heeft de Google Agenda al geconfigureerd maar het werkt niet (meer) en u wilt opnieuw synchroniseren

Als u problemen heeft met de synchronisatie, doet u best het volgende:

1. Onder Instellingen => Mijn voorkeuren => Agenda => Google Agenda vinkt u 'Google Agenda' uit. Vergeet niet te bewaren.
  2. Verwijder de agenda met naam 'Fuga' in uw Google Agenda.
  3. Klik op deze link en meldt u aan indien dat nog niet is gebeurd.
  4. Klik op 'Fuga'.

5. Klik op de blauwe knop 'Toegang intrekken'.

Agenda URL

Door de 'Agenda URL' aan te vinken zal er een URL getoond worden die u kunt inbrengen in bijvoorbeeld iCal van Apple. iCal zal dan periodiek controleren of er nieuwe afspraken zijn. Dit systeem is ook beschikbaar in Google Agenda, maar werkt daar niet goed door een jarenlang aanslepende bug, vandaar dat er voor Google Agenda een andere methode voorzien is.

iCal en iCloud

Om de agenda naar iCal te exporteren, klikt u op 'File' en 'New Calendar Subscription'. Vervolgens kunt u de URL invoeren, die ervoor zorgt dat de twee agenda's synchroniseren. Hieronder ziet u de net beschreven stappen.

Als u nadien nog wilt synchroniseren met iCloud, moet u de locatie van de kalender veranderen. Dat doet u door op 'Get Info' te klikken, zoals u kunt zien op de afbeeldingen hieronder. Let op: om een volledige synchronisatie tussen iCal en iCloud te bekomen, moet de Apple ID van de twee dezelfde zijn.

Outlook

Om de Fuga-agenda naar Outlook te exporteren, klikt u op 'Agenda toevoegen' en 'Van internet'. Ook hier is er ruimte om de URL in te voeren, die ervoor zorgt dat de twee agenda's synchroniseren. Hieronder ziet u de te ondernemen stappen voor Outlook.