Het is mogelijk om de afspraken die u gemaakt heeft in Fuga te exporteren naar een andere agenda. Dit is dus in de richting van de Fuga-agenda naar een andere agenda, en niet omgekeerd. Er zijn twee methodes toegevoegd die u kunt activeren via Instellingen => Mijn voorkeuren => Agenda => Export agenda.

Google Agenda

Door de Google Agenda aan te vinken en te bewaren zal Google Agenda uw toestemming vragen om vanuit Fuga afspraken naar Google Agenda te sturen.

Als u deze toestemming geeft, komt u terug in Fuga met de melding 'Google agenda ingesteld'.

Een eerste synchronisatie kunt u doen door de link 'Google agenda synchronisatie' (onder de kalender in Fuga) aan te klikken. Dit hoeft u maar één keer te doen. Verdere synchronisatie gebeurt automatisch.

Agenda URL

Door de 'Agenda URL' aan te vinken zal er een URL getoond worden die u kunt inbrengen in bijvoorbeeld iCal van Apple. iCal zal dan periodiek controleren of er nieuwe afspraken zijn. Dit systeem is ook beschikbaar in Google Agenda, maar werkt daar niet goed door een jarenlang aanslepende bug, vandaar dat er voor Google Agenda een andere methode voorzien is.

iCal en iCloud

Om de agenda naar iCal te exporteren, klikt u op 'File' en 'New Calendar Subscription'. Vervolgens kunt u de URL invoeren, die ervoor zorgt dat de twee agenda's synchroniseren. Hieronder ziet u de net beschreven stappen.

Screen%20Shot%202017-03-06%20at%2014.03.02.png    Screen%20Shot%202017-03-06%20at%2014.03.14.png

Als u nadien nog wilt synchroniseren met iCloud, moet u de locatie van de kalender veranderen. Dat doet u door op 'Get Info' te klikken, zoals u kunt zien op de afbeeldingen hieronder. Let op: om een volledige synchronisatie tussen iCal en iCloud te bekomen, moet de Apple ID van de twee dezelfde zijn.

Screen%20Shot%202017-03-07%20at%2013.49.42.png    Screen%20Shot%202017-03-07%20at%2013.46.06.png

Outlook

Om de Fuga-agenda naar Outlook te exporteren, klikt u op 'Agenda toevoegen' en 'Van internet'. Ook hier is er ruimte om de URL in te voeren, die ervoor zorgt dat de twee agenda's synchroniseren. Hieronder ziet u de te ondernemen stappen voor Outlook.

nl%202.PNG     nl%203.PNG