Er zijn verschillende manieren om uw facturen en ontvangstbewijzen af te punten (als betaald aanduiden).

Manueel

De rapporten Facturen en Onbetaalde facturen/ontvangstbewijzen onder de tab Boekhouding geven u een overzicht van alle facturen die nog afgepunt kunnen worden. Een factuur afpunten doet u met het icoon 'Als betaald zetten' () in de rij van de juiste factuur.

Via CODA-bestanden

Indien u bij uw bank CODA-bestanden kunt downloaden, kunt u die gebruiken om de facturen/ontvangstbewijzen automatisch af te punten in Fuga op voorwaarde dat u gebruik maakt van gestructureerde mededelingen. De optie om gestructureerde mededelingen te laten genereren vindt u onder Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Documenten

Vervolgens kunt u de CODA-bestanden door Fuga laten verwerken met de actie CODA-bestand uploaden en verwerken onder de tab Boekhouding. Een CODA-bestand heeft meestal een .COD-extensie. Betalingen die ingelezen worden via dit bestand zullen in de nota van de betaling het woord 'CODA' hebben staan. Er is daarbij geen risico dat het uploaden van hetzelfde CODA-bestand aanleiding geeft tot dubbele registraties van betalingen.

Deze functie staat helemaal los van de integratie met Codabox en kan door iedereen gebruikt worden.

Codabox of Expert-M

Als u de module voor boekhoudexport naar Codabox of Expert-M heeft, is het mogelijk om via Codabox of een export uit Expert-M de facturen af te punten.

Lees hier meer over de boekhoudexport.