Er zijn verschillende manieren om uw facturen en ontvangstbewijzen af te punten (als betaald aanduiden).

Manueel

De rapporten Facturen en Onbetaalde facturen/ontvangstbewijzen onder de tab Boekhouding geven u een overzicht van alle facturen die nog afgepunt kunnen worden. Een factuur afpunten doet u met het icoon 'Als betaald zetten' () in de rij van de juiste factuur.

Via CODA-bestanden

Indien u bij uw bank CODA-bestanden kunt downloaden, kunt u die gebruiken om de facturen/ontvangstbewijzen automatisch af te punten in Fuga op voorwaarde dat u gebruik maakt van gestructureerde mededelingen. De optie om gestructureerde mededelingen te laten genereren vindt u onder Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Documenten

Vervolgens kunt u de CODA-bestanden door Fuga laten verwerken met de actie CODA-bestand uploaden en verwerken onder de tab Boekhouding. Een CODA-bestand heeft meestal een .COD-extensie. U kunt de CODA-bestanden ook als een zip-bestand uploaden, dus meerdere .COD-bestanden in één keer.

Betalingen die ingelezen worden via dit bestand zullen in de nota van de betaling het woord 'CODA' hebben staan. Er is daarbij geen risico dat het uploaden van hetzelfde CODA-bestand aanleiding geeft tot dubbele registraties van betalingen.

Deze functie staat helemaal los van de integratie met Codabox en kan door iedereen gebruikt worden.

Codabox of Expert-M

Als u de module voor boekhoudexport naar Codabox of Expert-M heeft, is het mogelijk om via Codabox of een export uit Expert-M de facturen af te punten.

Lees hier meer over de boekhoudexport.