Als u de Nova agenda hebt ingesteld als agenda type onder Instellingen=> Mijn voorkeuren=> Agenda, kunt u Fuga automatisch naar een beschikbaar afspraakslot laten zoeken. Indien u met de medewerkersplanning in Fuga werkt past de berekening van het eerst beschikbare afsprakenslot zich daaraan aan. Lees zeker dit artikel voor meer info.

Via onderstaande stappen bekomt u het eerst beschikbare afspraakslot:

1. Ga naar de tab Agenda en klik links bovenaan op het "+" teken om hiermee te starten:

2. U krijgt dan een formulier te zien waarmee u de criteria van de zoekopdracht kunt ingeven:

Vanaf: Hiermee geeft u aan op welke datum (inclusief) de zoekopdracht start, deze datum kan niet vroeger zijn dan de huidige datum.
Niet voor: Hiermee kunt u aangeven dat het gewenste afspraakslot niet voor een bepaald tijdstip mag liggen.
Niet na: Hiermee kunt u aangeven dat het gewenste afspraakslot niet na een bepaald tijdstip mag liggen.
Duur afspraak: Hiermee kiest u hoe lang de afspraak zal duren of u kiest één van de bestaande afspraaktypes, waar al een duurtijd aan gekoppeld is.
Dagen: Hiermee duidt u aan op welke dagen van de week het gewenste afspraakslot mag vallen.
Medewerkers: Hiermee selecteert u bij welke medewerkers Fuga naar beschikbare sloten zoekt, standaard zal de ingelogde medewerker worden aangevinkt. Wenst u een afspraakslot waar alle geselecteerde medewekers tesamen beschikbaar zijn, dan kunt u dat aangeven.
Plaats: Hiermee duidt u aan in welke consultatieruimtes Fuga naar beschikbare sloten zoekt, u kan filteren op locatie, waarmee enkel de consultatieruimtes gekoppeld aan die locatie getoond worden.
Hulpmiddelen: Hiermee selecteert u welke hulpmiddelen nodig zijn voor de afspraak (en hoeveel).

3. Wanneer u de gegevens heeft ingevuld zal Fuga een aantal gepaste sloten voorstellen:

4. U kunt nu op één van de afspraaksloten klikken om het gebruikelijke afspraakformulier te openen, hierbij zullen alle gegevens die al bekend zijn reeds ingevuld zijn.

Opmerking: De zoekopdracht beperkt zich tot de komende 14 dagen en stopt zodra er minimaal 5 afspraaksloten gevonden zijn. In het geval er géén afspraaksloten gevonden worden in de komende 14 dagen krijgt u volgende melding:

U kunt dan een nieuwe zoekopdracht uitvoeren voor de volgende 14 dagen, dit kunt u herhalen totdat u een passend afspraakslot gevonden heeft.

Als u een afspraak inplant vanuit de klant/persoon/dier fiche kunt u ook op het "+" teken klikken in de agenda, uw zoekopdracht invullen, een slot selecteren en dan zal de informatie van de persoon en/of het dier reeds ingevuld zijn, zoals dat nu ook het geval is.

Onder "Instellingen => Praktijkvookeuren => Agenda => Afspraakslot zoeken" vindt u de volgende opties terug:
Standaard begintijd: Dit is de standaardwaarde die u wenst te zien in het veld "Niet voor", initieel is deze waarde hetzelfde als de begintijd van de agenda
Standaard eindtijd: Dit is de standaardwaarde die u wil zien in het veld "Niet na", initieel is deze waarde hetzelfde als de eindtijd van de agenda
Standaard dagen: Dit zijn de standaardwaarden voor de geselecteerde "Dagen", initieel gaan deze waarde van maandag tot en met zaterdag