Programma Loyalty

Klanten kunnen punten sparen als ze producten van Royal Canin aankopen. U kunt dit spaarprogramma van Royal Canin activeren in Fuga, zodat u geen aparte terminal nodig heeft en zodat u de verkoop ook maar één keer hoeft in te geven.

Hoe gaat u te werk?

1. In Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Algemeen kunt u de gebruikersnaam (shop_id) van de praktijk bij Royal Canin inbrengen en aanvinken dat u de service van Royal Canin Loyalty wilt gebruiken.
  2. Als de bovenstaande instelling gemaakt is, zult u in de klantenfiche de mogelijkheid hebben om het Royal Canin kaartnummer van de klant in te brengen. Het inbrengen van dit kaartnummer heeft als effect dat de kaart geregistreerd wordt bij Royal Canin. In de klantenfiche moet ook een geldig gsm-nummer worden ingebracht. Indien de registratie niet lukt, komt er achter het kaartnummer een 'E' te staan, gevolgd door een foutcode. Als een kaart al geregistreerd was, kunt u ze toch inbrengen. Er wordt dan een poging gedaan om ze te registreren, maar dit geeft verder geen foutcode in Fuga.
  3. Het is mogelijk om klanten te zoeken op basis van dit kaartnummer indien deze optie is aangevinkt in Instellingen => Mijn voorkeuren => Zoekopties => Klant => Royal Canin kaart.
  4. Registratie van verkopen bij Royal Canin gebeurt aan de hand van de EAN-nummers van de producten. Dus enkel producten met een EAN-nummer zullen automatisch verstuurd worden bij verkoop. De productlijst van Royal Canin met naam en EAN-nummer is te vinden op http://sonetas.eu/fuga/vc?action=getRoyalCaninProducts.
  5. Als er vervolgens een product van Royal Canin verkocht wordt aan een klant met een Royal Canin kaart, zullen er automatisch punten geregistreerd worden bij Royal Canin bij het afrekenen van de verkoop/consultatie. Deze registratie wordt ook weer ongedaan gemaakt als u de verkoop/consultatie ontgrendelt.
  6. In de verkoop-/consultatiefiche kunt u bekijken hoeveel punten er in die verkoop/consultatie verdiend zijn. U kunt daar ook de 'Royal Canin TransactionId' zien: als de registratie gelukt is staat hier een nummer, zo niet staat er 'ERROR'.
  7. In de klantenfiche kunt u bekijken hoeveel punten de klant op dat ogenblik heeft.

Kortingsbon

Kortingsbonnen van Royal Canin kunnen rechtstreeks gescand en verrekend worden in Fuga via een 'Vrije boeking'.

1. In Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Algemeen kunt u de gebruikersnaam (shop_id) van de praktijk bij Royal Canin inbrengen en aanvinken dat u de service van Royal Canin Kortingsbon wilt gebruiken.
  2. Als de bovenstaande instelling gemaakt is, zal er in een consultatie of verkoop bij de tabel 'Vrije boekingen' een extra icoon staan. Als u daarop klikt, kunt u de barcode van de kortingsbon scannen. Het kortingsbedrag zal dan verschijnen. Nadat u op 'Bewaren' heeft gedrukt en er is geen foutmelding, is de korting verrekend en kan de kortingsbon niet meer gebruikt worden.

Multifunction

U kunt Multifunction producten van Royal Canin bestellen via Fuga. Het is mogelijk om dat te doen vanuit een consultatie/verkoop in Fuga. Als de klant een e-mailadres heeft en dit e-mailadres is zowel bekend in Fuga als bij Royal Canin, gebeurt de klantenselectie automatisch.

Hoe gaat u te werk?

1. In Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Algemeen kunt u de gebruikersnaam (shop_id) van de praktijk bij Royal Canin inbrengen en aanvinken dat u de Royal Canin Multifunction service wilt gebruiken.
  2. U voegt Royal Canin toe als leverancier via de actie Leverancier toevoegen en maakt de verbinding tussen de leveranciersinterface 'Royal Canin Multifunction' en de toegevoegde leverancier (Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Stock).
  3. U brengt de Multifunction producten in in Fuga zonder bijhorende loten in te brengen (Royal Canin levert die lijst aan), waarbij u aangeeft dat dit product besteld kan worden via Royal Canin: 'Bestelling namens klant = Royal Canin Multifunction'. Daarna vergrendelt u het product.
  4. Als u in een consultatie of verkoop het product selecteert (via 'Extra uitgaande producten'), heeft u bij 'Lot keuze' de optie 'Bestelling namens klant'. Als u dit kiest en bewaart, zal er een lot toegevoegd worden van dit product in stock en zult u doorverwezen worden naar de website van Royal Canin waar u het product effectief kunt bestellen. Dat gaat zonder de klantengegevens opnieuw in te brengen, als de klant een e-mailadres heeft althans. De website van Royal Canin wordt geopend in een nieuw venster. Het kan zijn dat uw browser dat niet toelaat, zodat u in uw browser moet instellen dat sonetas.eu nieuwe vensters mag openen. Hoe u dat doet voor een bepaalde browser vindt u bijvoorbeeld op http://kb.mailchimp.com/campaigns/previews-and-tests/enable-pop-ups-in-your-browser.
  5. Indien u producten voor de praktijk wilt bestellen en dus niet voor een specifieke klant zoals hierboven, kan dat via Ga naar Royal Canin Multifunction.