Fuga heeft een API (Application Programming Interface) ontwikkeld die gebruikt kan worden om te integreren met digitale telefoontoepassingen. Het effect is dat als de klant belt, de klantenfiche geopend wordt aan de hand van het bellende telefoonnummer.

De API is vrij eenvoudig en kan de klantenfiche laten openen doordat volgende url wordt opgeroepen: https://sonetas.eu/fuga/restc/ui/persons/phone/{number}, bijvoorbeeld https://sonetas.eu/fuga/restc/ui/persons/phone/0495278769.

Als u als leverancier of ontwikkelaar van telefooncentrales gebruik wilt maken van deze API volstaat het om een applicationKey aan te vragen via fuga@sonetas.eu. Deze applicationKey dient ofwel in de http header gespecificeerd te worden met naam 'X-Application-Key' of als query parameter in de url met als naam 'applicationKey'.

Afhankelijk van het formaat van het telefoonnummer kan het zijn dat we een opkuis moeten organiseren van de telefoonnummers in Fuga.

Er bestaat de mogelijkheid om voor elke binnenkomende oproep van een gekende klant automatisch een 'Communicatie' aan te maken. Dit activeert u onder Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Email & SMS => Automatisch communicaties aanmaken in historiek".

Volgende leveranciers implementeren de laatste versie van de API:

Leverancier
Extra
TelaVox
Documentatie
Com-One
Dstny
CE+T Télécommunications

Er zijn nog andere leveranciers die de API implementeren, maar ze worden pas opgenomen in bovenstaand lijstje als we een getuigenis van een gebruiker ontvangen hebben die stelt dat de integratie goed werkt.