Fuga heeft een API (Application Programming Interface) ontwikkeld die gebruikt kan worden om te integreren met digitale telefoontoepassingen. Het effect is dat als de klant belt, de klantenfiche geopend wordt aan de hand van het bellende telefoonnummer.

De API is vrij eenvoudig en de klantenfiche kan geopend worden doordat de telefoontoepassing volgende url oproept:

https://sonetas.eu/fuga/rui/persons/phone/{number}, bijvoorbeeld https://sonetas.eu/fuga/rui/persons/phone/0495278769

Met deze info zou de leverancier van de telefoontoepassing de koppeling moeten kunnen maken.

Afhankelijk van het formaat van het telefoonnummer kan het wel zijn dat we een opkuis moeten organiseren van de telefoonnummers in Fuga.