U kunt een kredietnota aanmaken via de functie Kredietnota toevoegen onder de tab Boekhouding. Of u kunt rechtstreeks in de klantenfiche een kredietnota toevoegen onder 'Financieel'. Een nieuw scherm komt tevoorschijn, waar u de verschillende gegevens invult met betrekking tot de kredietnota.

Om daarnaast één of meerdere kredietnota's op te zoeken, moet u in de tab Boekhouding zitten. In de balk onder het hoofdmenu zult u een dropdownmenu en een zoekveld zien, waar u eerst 'Kredietnota' selecteert en vervolgens de exacte zoekterm(en) of een deel van de zoekterm(en) opgeeft. U kunt ook gebruikmaken van de asterisk (*) in de zoekterm: die geeft u een lijst van alle kredietnota's.

In deze tabel verschijnen er enkel snelkoppelingen bij elke klant - van hieruit kunt u bijvoorbeeld rechtstreeks de kredietnota bewerken, als betaald zetten, downloaden of e-mailen. En om een kredietnota te openen, klikt u op het 'Tonen'-icoon (). Om een lijst te krijgen van alle kredietnota's kunt u ook het rapport Kredietnota's onder de tab Boekhouding opvragen.

Met de actie Kredietnota verwijderen kunt u een kredietnota verwijderen.

Onbetaalde kredietnota's

In de tab Boekhouding kunt u een rapport van Onbetaalde kredietnota's opvragen. Per rij kunt u de kredietnota downloaden of e-mailen.