Om een nieuwe bestelling te maken moet u in de tab Stock zitten. Onder de acties kunt u vervolgens een Bestelling toevoegen. U controleert daarbij de volgende zaken:

• Leveranciersinterface - Lees hier hoe u uw leverancier linkt aan Fuga.
    • Bij te bestellen - Hier ziet u een lijst van producten die het stockbeheer aanduidt als 'Bij te bestellen', wat afhangt van de productinstellingen (minimum aantal eenheden). Per product kunt u de hoeveelheid aangeven die u wilt bestellen. De voorgestelde hoeveelheid hangt af van de huidige voorraad, (eventueel) producten in backorder (zie hier) en de eigenschap 'Maximum stock' van een product. Als deze eigenschap 'Maximum stock' een ongeldige waarde heeft (kleiner dan de 'Minimum stock'), wordt dit aangegeven door een '*' voor de productnaam. U kunt deze ongeldige waardes voor 'Maximum stock' vermijden door de optie 'Controle op waarde van de maximum stock' aan te vinken onder Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Stock. Lees deze pagina voor meer informatie over de minimale en maximale stock.

Enkel producten die ook in de catalogus van de leverancier voorkomen onder dezelfde naam zullen hier getoond worden, producten die recent van naam veranderd zijn kunt u best handmatig toevoegen. Indien een product moet bijbesteld worden, maar niet in de catalogus van de geselecteerde groothandel staat, zal het nog apart opgelijst worden, zodat u weet dat u dit product op een andere manier moet bestellen.
    • Bij te bestellen geneesmiddelen - Hier ziet u een subset van de 'Bij te bestellen'-lijst met alle geneesmiddelen.
    • Bij te bestellen niet-geneesmiddelen - Hier ziet u een subset van de 'Bij te bestellen'-lijst met alle niet-geneesmiddelen.
    • Zoeken - In het tekstveld begint u de naam van het product te typen. Er zal een lijst verschijnen met producten die overeenkomen met de (gedeeltelijke) naam die u heeft ingegeven. U kunt hier dan het product selecteren en de hoeveelheid opgeven.
    • Grasduin - Ook kunt u een product zoeken door te grasduinen. U begint met het type product op te geven, gevolgd door een eventueel subtype. De selectielijst van producten zal zich telkens opnieuw updaten, afhankelijk van de gekozen (sub)typen. Selecteer vervolgens een product en geef de gewenste hoeveel op.
  • Winkelmand- Hierin ziet u de huidige winkelmand voor het actieve depot per leveranciersinterface. In dit overzicht zijn er steeds per rij (product) de volgende functies beschikbaar:
    • Verwijderen () - Door op dit icoon te klikken, kunt u, na een bevestiging, het product uit de winkelmand verwijderen.
    • Tonen () - Door op dit icoon te klikken, opent een pop-up met informatie over het te bestellen product. U kunt vervolgens een bestelling plaatsen door op de 'Plaats bestelling'-link bovenaan de winkelmand te klikken. Een pop-up zal verschijnen voor de logingegevens van de leverancier.

Na het overlopen van de bovenstaande instellingen, kunt u het product aan de winkelmand toevoegen door op de 'Voeg toe aan winkelmand'-knop te klikken. Let op: u zult deze procedure moeten overlopen per product, tenzij u vertrekt vanuit de modus 'Bij te bestellen'.

Bij het bestellen bij Covetrus binnen Fuga werd er automatisch een genummerde bestelbon aangemaakt. Er zal ook automatisch een aparte bestelbon aangemaakt worden per 'subleverancier' (bv. Nerum).

Bestellen via barcodes

U kunt producten bestellen via barcodes. U maakt eerst etiketten per product die de naam, de minimale en maximale stock en een barcode voor de CNK-code van het product bevatten. Dit kan individueel in de productfiche of in batch via het rapport Actieve producten met cnk onder de Stock-tab.

Vervolgens scant u het product in de modus 'Zoeken' in het bestelformulier om een product te zoeken (zie uitleg hierboven). Op deze manier kunt u dus bijvoorbeeld productetiketten aanbrengen in uw voorraadkamer, die u tijdens een stockcontrole kunt scannen om ze bij te bestellen.